Най-тежката пловдивчанка се нуждае от морална подкрепа. 48-годишната Еми Никитова тежи повече от 220 килограма. От години живее сама, а всички в семейството й са починали – на 12 години умира майка й, а на 20 убиват брат й.
Тя прекарва по цели дни на легло, което я е превърнало в негов пленник.

 Пловдивчанката Емилия Никитова е работила като шивачка през целия си живот. След всеки преживян стрес, нова болест се отключвала в организма й и така започнала да пълнее. Сега тежи 220 килограма. През целия си живот се издържала сама, затова работила денонощно надвесена над шевната машина.

Болестите, от които страда са безбройни, но въпреки това тя продължава да се бори. 47-годишната жена е направила два микроинфаркта има тежка застойна сърдечна недостатъчност, бъбречно заболяване и диабет и слонска болест.

Налагало се да гладува по 3 седмици - отслабвала с 30-40 килограма, но само за няколко дни и после отново ги качвала. Критичният момент дошъл, когато Емилия остава само със 196 лева пенсия.

Еми се нуждае в момента най-вече от една хранителна добавка, която трябва да приема всеки ден- стойността на дневната доза е 30 лева.

Прикована по цял ден на леглото, Еми пише стихове. Вече е издала една стихосбирка и търси издател, който да отпечата втората, както и сборник с разкази.

За тези, които искат да помогнат на Еми да продължава да твори, да може да води нормален живот и да успее да излезе на крака от своето жилище може да изпратите своята финансова подкрепа на:

Pay Pal help_emi@abv.bg – преводи във валута
Банкова Сметка IBAN: BG35FINV91501016038024
BIC FINVBGSF Емилия Борисова Никитова



Елизабет Аромова