Лятото в Пловдив тази година е жестоко. Слънцето неуморно ни мори с горещите си лъчи, които парят кожата ни и я карат да мечтае за прохлада и вода. Сезонът за градски басейни вече е открит, но въпреки това много пловдивчани предпочитат сянката на дърветата, особено на тези в „Цар-Симеоновата“ градина, съобщава PlovdivTime.bg

Тя се оказа най-подходящото място за дневни разходки през седмицата, особено за семейства с деца. Напук на жегите, малчуганите не спират играта си, даже напротив – засилват я без да се страхуват от високите градуси.

Двете детски площадки са пълни с посетители, смехът и забавата не секват нито за миг. Ако някой поиска почивка се мести до кукловода, разположил се в непосредствена близост до фонтаните, за да погледат куклените представления, които той изнася всеки ден. Мъжът също не се плаши от температурата, защото усмивките, които предизвиква върху детските, чисти лица го зареждат и провокират да продължи работата си.

Ако пък градусите прекалят, най-лесното е да отскочат и до самите фонтани и да се наплискат, под зоркото око на Общинска охрана, която следи за нередности. Но такива рядко се забелязват.

Дори кучетата се вдетиняват и правят компания на малчуганите, и те също толкова жадни за игра. Целият този кипящ живот превръща градината в едно малко детско царство, заобиколено от зеленина и добро настроение. А няма нищо по-прекрасно от детската усмивка. 

Още добри новини - четете в PlovdivTime.bg