Коли потеглиха по един от основните булеварди в Пловдив - "Коматевско шосе". Въпреки, че предстои да бъде положен и последният свой асфалт, превозните средства вече минават по шосето. 

"Все още се довършват тротоарите, ще монтираме повдигнати пешеходни пътеки, но до дни пътят официално ще бъде отворен", призна пред TrafficNews.bg зам.-кметът по транспорт на Пловдив Златин Велев. 

Ремонтът на булеварда се забави заради откритата археология под него. 

"За първи път виждаме в продължение на 2 километра трасе под всеки сантиметър археология. Това ни забави", подчерта кметът Иван Тотев. 

Дори и след пускането на движението по отсечката  ще продължи работата по тротоарите и останалата прилежаща инфраструктура. Строителите да продължат работата си по пешеходните и велозоните.

Там тротоарите ще бъдат асфалтови, за да може да се направи споделена зона за пешеходци и велосипедисти. Последният слой асфалт на Коматевско и улица „Остромила” ще бъде положен по едно и също време, за да се избегне денивелация на улиците.

Припомняме, че крайният срок за завършването на големите булеварди бе удължен до 2019 година. Въпреки това от градските власт уверяват, че булевард „Руски” и  „6 септември” ще бъдат завършени до няколко месеца, а отлагането се налага заради изграждането на новия булевард „Северен”.

В същото време лед лампи - значително по-ефикасни, по-устойчиви и по в крак с времето, грейнаха преди две седмици на "Коматевско шосе".