"Не се радвам, че днес тук полицията открива приемна. Предпочитам да има повече детски площадки". Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев при откриването на новата приемна на полицията в Асеновград. 

Новата приемна е част от трайните мерки за повишаване на обществения ред и сигурност и гарантиране спокойствието на гражданите. В нея денонощно ще дежурят трима полицейски служители от РУ - Асеновград. За реализирането на проекта бяха вложени 27 000 лева. В най-скоро време приемната ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград.

"Редът в Асеновград отново ще бъде въдворен и законността ще бъде върната", заяви вицепремиерът Валери Симеонов, който също пристигна за церемонията. "Дай боже случаят от 26 юни да остане в историята", допълни той.

Полицейска приемна в Асеновград не е имало от 10 години. Община Асеновград е финансирала начинанието с 30 000 лева. държавата отпуска още 15 000 лева за работата на приемната. "Можеше тези пари да отидат за някое училище или за детска площадка", коментира минисътр Радев.  

От началото на годината досега в махалата на Асеновград има регистрирани 652 престъпления, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.  
 
До приемната се стигна след серия протести в Асеновград, предизвикани от нападението  на роми над група деца от отбор по гребане. 

Въпреки отварянето на новата приемна на полицията в града, напрежението продължава да тлее. Гражданите обявиха, че в неделя, на 27 август, организират нов протест. А причината - липсата на комуникация между институциите и хората. Те смятат, че отварянето на приемната няма да реши проблемите им.