Голяма трагедия се разигра днес на един от неохраняемите плажове в кв. Крайморие. Момче на 15 години се удави в морето, съобщава flagman.bg. Инцидентът е станал в района на третия залив от централната ивица - вляво след царевиците. Тази част е известна като Патешкия плаж.

Семейството на удавения Дениз е от средецкото село Дебелт. Родителите решили днес да заведат двете си на плаж. Във водата са влезли те, а майка им и баща им са останали на плажа. След малко се е появило само едното дете и е сигнализирал за изчезването на Дениз. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място са дошли екипи спасители, пожарна, Гранична полиция, Морска администрация. Те издирвали във водата тийнейджъра около 40 минути пред отчаяните погледи на семейството му. Тялото му е намерено удавено във водата.

От началото на сезона, нерилично за Черно море, се наблюдава мъртво вълнение. През последните три дни духащият от морето в посока сушата вятър образува толкова мощни вълни, че на места има успоредни, които образуват гейзери. Това явление е изключително рядко, но е смъртоносно за несвикналите със стихията, каквато всъщност е Черно море. Спасителите предупреждават всички плажуващи да бъдат много внимателни и да спазват указанията им.