След скандалния клип, в който двама ученици от Професионалната гимназия по строителство и архитектура се гаврят с техен връстник от 10-и клас, екип на TrafficNews.bg беше на място, за да чуе мнението на ръководството на училището и съучениците на двамата "герои" от клипа.

Въпреки че те отказаха да говорят пред камера, все пак изразиха своето становище по случая пред наш репортер. Зам.-директорката на учебното заведение - инж. Димовска, заяви, че всички, които познават момчето, са буквално шокирани от това, което са видели на клипа. Бил изключително добро, изпълнително и отговорно момче и никога не е създавал никакви проблеми.

Оказва се, че момчето с голия задник от клипа въобще не е знаело, че го снимат, и след това дори помолил автора на клипа да го изтрие. И той бил уж изтрит. 

Междувременно още снощи двете момчета, които се изгавриха със свой връстник, записаха видео, в което публично се извиняват на жертвата си. "Никога това няма да се повтори! Никога няма да правим такива мизерии! Съжалявам много за това, което направихме! Искрено съжаляваме!", казват двете момчета, след като стискат ръката на жертвата си.

Публикуваме въпросното видео, правейки уговорка, че подобен омерзителен акт, който беше извършен спрямо един млад пловдивчанин, няма как да бъде просто изтрит като с гума. Вие повярвахте ли на това "извинявай", повторено няколко пъти? Успя ли то да ви убеди в искреността на момчетата?...

От училището са започнали вече проверка, но заявиха, че случката от клипа е станала извън учебно време и не в самото училище, затова то не може да поеме отговорност за това, което се е случило. Очакват днес да говорят с някого от родителите на момчето.

Самият десетокласник (чието име знаем, но ще го спестим) бил изключително притеснен, целият треперел, разбра репортер на TrafficNews.bg. До този момент не са постъпвали никакви оплаквания спрямо него. Едновременно с нашия екип в училището пристигнаха и две полицайки, които също разговаряха с ръководителите на училището.

Един от преподователите, който отказа да се представи, беше убеден, че ще съсипем живота на момчето, което било изключително свястно и добро. Други преподаватели, които не познават момчето, казаха, че не могат да приемат подобен тип поведение, защото това не е нормално. Повечето от съучениците, с които разговаряхме, твърдяха, че не го познават. Някои изразяваха възмущение, други се опитаха да оневинят своя съученик.

Припомняме, съученик на трите момчета - герои на видеото, което предизвика широк обществен отзвук, ни го изпрати в редакцията. На него се вижда как две от момчетата се гаврят и издевателстват по изключително циничен и просташки начин с трето момче. 

Днес светкавично реагира Инспекторатът по образование в Пловдив, който се самосезира. Изпратени са писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Социално подпомагане, за да бъдат уведомени за случая, обясни пред TrafficNews.bg началникът на Инспектората Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на двете училища - Строителния техникум и Електротехникумаза фактите и обстоятелствата около случая.


TrafficNews.bg