Инспекторатът по образование в Пловдив се самосезира за скандалния клип, в който двама ученици от Професионалната гимназия по строителство и архитектура се гаврят с техен връстник от 10-и клас.

Изпратени са писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Социално подпомагане, за да бъдат уведомени за случая, обясни пред TrafficNews.bg началникът на Инспектората Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на двете училища - Строителния техникум и Електротехникумаза фактите и обстоятелствата около случая.

Разследващите трябва да установят точното място на заснемане на видеото, дали това се е случило по време на учебни занятия и да разпитат участниците в случая. Понеже тримата са непълнолетни, с тях ще се занимава и детска педагогическа стая. Вече са проведени разговори с родителите на едно от децата с клипа. На друго от тях родителите са в Гърция и предстои да бъдат уведомени за случилото се.

След като проверките приключат, от Инспектората по образование  се ангажираха да бъдат приложени най-строгите наказания за насилниците от видеото.

По информация на директорите на Електротехникума и Строителния техникум, а и първоначаните данни сочат, че случката се е разиграла извън двете учебни заведения, което обаче няма да смекчи наказанията за виновните. 

Припомняме, съученик на трите момчета - герои на видеото, което предизвика широк обществен отзвук, ни го изпрати в редакцията. На него се вижда как две от момчетата се гаврят и издевателстват по изключително циничен и просташки начин с трето момче. ВИДЕОТО можете да видите ТУК.

Признаваме си, публикувахме това видео с голяма доза съпротива. Малко е да се каже, че сме отвратени и погнусени. Гневни сме и в същото време ни е срам. Срам ни е като родители, срам ни е като обикновени граждани. Жал ни е за децата ни. И не само за тези, които са жертва, а и за другите - тези с голите задници и яките ръце. 

TrafficNews.bg