Вече не вярваме на полицията! Това казаха двете момчета, които бяха задържани да размахват оръжие през прозореца на автомобил в София преди 3 дни. "Не сме размахвали оръжието, не сме ги насочвали умишлено към някой, като цяло се разглеждаше самият пистолет в колата", твърдят те пред bTV, и се оплакаха, че са бити от полицаи.

Пистолетът и автоматът, прибран в багажника, се оказват бутафорни. 18-годишните момчета разказват, че веднага казали на полицаите, че става въпрос за играчки. Арестът им обаче съвсем не протекъл като игра, обясняват те. Заградили ги няколко патрулки, но никой не им се представил.

„Този агресивен полицай, ядосан и почна да ме ръга – вика келеш, глупак и започна да ми извива ръцете, през това време ми рита краката. Обясних набързо, че скоро съм претърпял тежка операция”, спомня си Кристиян.

Илиян Томов разказва, че е казал на полицая, че приятелят му има операция и да не го удря, но в този момент той го повикал и му зашлевил шамар зад врата. Кристиян е скиор, преди месеци претърпял травма и операция. Заради нанесените му удари е издвадил медицинско. Собственик на бутафорните оръжията е Илиян, който признал, че носи и електрошок.

„Вдигнах си фанелката и казах: "Господин полицай, имам електрошок, вземете го. В този момент полицаят дойде до мен, извади го и го насочи към мен и каза – пробвал ли си го. И аз казах не, подарък ми е. Е, да го пробвам ли върху теб? И аз казах – айде”, споделя за случилото се Илиян.

Момчетата настояват полицаите да бъдат наказани, но признават, че не вярват в това.

„Сгрешихме с това, че оръжието го разглеждахме в колата. Това е нашата вина”, признава Илиян.

На Кристиян е повдигнато обвинение за хулиганство. От МВР отричат при ареста да е употребявана физическа сила. Назначена е проверка.

Припомняме, двамата младежи бяха задържани в столичното Второ РУ след хулиганска проява. Около 20:25 ч. на 12 юни в полицията е получен сигнал, че в района на бул. "Константин Величков" в посока бул. "Сливница" младежи размахват оръжие през прозореца на движещ се автомобил "Нисан Микра".