Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов даде актуална информация за всички пострадали след катастрофата край Лесово тази сутрин. Две жени, които пострадаха най-тежко след тежкия пътен инцидент бяха транспортирани със самолет до "Пирогов".

"Премина успешно транспортирането на двете пациентки. В момента жената, която беше интубирана в Ямбол е преминала скенер на цялото тяло. Има травма в гърдите и корема, контузия в областта на мозъка, счупване на таз и бедро. Лицева травма със счупване на лицевия череп. Втората жена не е интубирана тя е с фрактура на таза и бедрото, счупване на ръка и с мозъчно сътресение. В момента продължава тяхната обработка в шокова зала и ще бъдат настанени в реанимация. Опасност за живота при такива травми винаги има. Много е рано да говорим за прогнози. Надявам се, че колегите от "Пирогов" ще направят всичко най-добро. Тазовите травми са един от най-тежките травми. Най-голям опит имат колегите от Пирогов и това е най-доброто място за тях. Усеща се мобилизацията на всички лекари, медицински сестри и медицински лица след този инцидент. Колегите от ямболската болница са останали и след работно време, за да помогнат на ранените." 

"В момента министерство на здравеопазването подписва договор за 20 млн. лева. По този договор ще бъде закупен и оборудван медицински хеликоптер с обучен персонал по европейска програма и ще имаме хеликоптер за територията на цялата страна."

"9 души се намират в ямболската болница. Коментирахме, че капацитета на болницата позволява на колегите сами да се справят. На ранените, които са в болницата в Ямбол няма пряко опасност за живота им. Някои от тях са в ортопедия, двама са в реанимация, а четири са в шоково състояние. Рано е в такива моменти да се дават прогнози. Едно такова състояние се мени. Най-младата пациентка е в реанимация и състояние и е стабилно."

Тежка катастрофа затвори пътя Елхово и ЛесовоИма тежко пострадали хора