20 години лека кола гние в авторемонтната работилница на полицията в Благоевград. Преди дни собственикът й спечели дело в съда за обезщетение от 7000 лева за негодната вече кола и още 1000 лв. за неимуществени вреди, които трябва да му бъдат платени от ОД на МВР-Благоевград.

В началото на 1998 г. петричанинът си купил "Мазда", а през април колата му била открадната. Засечена била два месеца по-късно при опит да бъде регистрирана в столичния КАТ. Тогава е прибрана в СДВР и по-късно откарана в полицията в Благоевград. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая. След 14 години собственикът получил писмо, че може да си получи обратно колата. Нямало налични документи, от които да е видно кой служител и кога е оставил автомобила за съхранение в работилницата, както и по какъв начин и на какво основание същият е бил задържан и придвижен от София до Благоевград.

През всичките тези години маздата стояла в двора на работилницата на открито под действието на климатичните условия. Боята била тотално съсипана, ламарината е корозирала, продънени били купето, капакът и др. части. Невъзможно било автомобилът да се възстанови. През тези години собственикът няколко пъти искал да си получи колата, но не му я давали.

Едва през 2012 г. му разрешили да си я вземе, но в писмото от полицията му указали да организира транспорт за превозването на маздата.

Той отказал и започнал да води дела срещу полицията. На първа инстанция съдът му присъди 7017 лв. за увреденото превозно средство и 1000 лв. за дискомфорта от липсата на средство за придвижване.