Не спират случаите на безрасъдни шофьори. Пиян шофьор пострада след като катастрофира с автомобила си вчера. Около 23.40 часа в РУ – Раковски постъпил сигнал, че поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол лек автомобил „Хонда Сивик” е излязъл извън пътя между селата Пъдарско и Стрелци. Шофьорът – В.И. /55 г./ от Плодив, който пътувал сам в колата, е настанен в болница за наблюдение. Тестът с дрегер отчел наличието на 1,81 промила алкохол в издишания от мъжа въздух. Работата по образуваното бързо производство продължава.

Същия ден и в Пловдив настъпило произшествие, предизвикано от водач в нетрезво състояние. Минути преди 17 часа на кръстовище между бул. „Ал. Стамболийски” и ул. „Околчица” лек автомобил „Опел”, управляван от В.В. /36 г./ от града, отнел предимството и блъснал лек автомобил „Хонда” с 55-годишен шофьор. Медицинска помощ е оказана на 36-годишна пътничка от първата кола, която по-късно е освободена за домашно лечение. При проверка с дрегер било установено, че В.В. управлявал след употреба на алкохол – 2,10 промила. Работата по случая продължават служители от сектор „Пътна полиция”.

В същото време  трима пияни водачи са били засечени през изминалото денонощие. В първите минути на днешния ден на бул. „Освобождение” в Пловдив за проверка бил спрян джип „БМВ”. Шофьорът Г.Г. /31 г./ е тестван с дрегер за алкохол и пробата показала 1,32 промила.

В петък, около 22 часа, в село Граф Игнатиево бил хванат Я.М. /49 г./ от село Любен, който управлявал лек автомобил „Опел” с 1,62 промила.

Същия ден, около 15 часа, на ул. „Васил Левски” в Карлово Х.П. /23 г./ от Велико Търново бил седнал зад волана на автомобил от същата марка с 2,01 промила. Срещу нарушителите се водят бързи производства. 

TNS.bg