Пловдив позеленя, но не от пролетна трева, а от множество пиратки в новогодишната нощ. С фойерверки, бенгалски огън, конфети и пирати пловдивчани посрещнаха новата 2015 година. Това се случи в полунощ на първи януари. На сутринта обаче улиците на града бяха покрити от опаковки, кутии и части от гръмнали бомбички.

За жалост боклуците от  пиротехника продължават да загрозяват улиците и днес. Това видя репортер на TrafficNews.bg.

Освен обичайните факли и пиратки се натъкнахме и на гилзи от пистолет.

Отново се връщаме на въпроса: Мърлячи ли са от почистващите фирми към Общината.

На друга "находка” се натъкнахме, която потресе екипа ни. След новогодишен пир „съвестни” граждани бяха изхвърлили боклуците си в градинка пред блок в квартал „Северен”.

По-рано днес получихме сигнал, придружен със снимка от читател на TrafficNews.bg, силно възмутен от пиянските прояви на група младежи.

„В 12 часа се наслаждавахме на празничната заря от балкона на апартамент , когато покрай главата ми прелетя празна бутилка от алкохол, хвърлена от група младежи, видимо почерпени. Празнуваха на по-горен етаж. На следващата сутрин шишето все още стоеше в тревата зад блока”, оплака се нашият читател.

Той пита още дали от алкохола, консумиран цяла нощ или просто заради селски манталитет, на някои българи им е заложено да бъдат мърлячи?

TrafficNews.bg