Майка на неколкомесечно бебе попадна на бебешко пюре, забележете, с мухъл. Росица Йорданова се свърза с нас, за да ни уведоми за проблема, разтревожена, че и други родители може да купят от това пюре за децата си.

Младата майка отворила пюрето и видяла нещо като „зелена топка”, като в първия момент си помислила, че това са броколи или спанак. Учудила се, защото в описанието нямало подобни продукти. Жената решила да огледа по-обстойно „черното нещо” и установила, че това всъщност е мухъл. Ядосаната госпожа ни изпрати снимки със следния текст:

„Направо съм потресена… Пюрето го закупих от Куфланд преди 3 дни и е в срок. Има срока на годност и на снимката, която ви пращам. Та така…отварям пюрето, чу се звук, за което се предполага, че е стерилизирано. Още, когато бръкнах с лъжичката, видях една зелена топка, която по всяка вероятност е мухъл. Нямам думиииии! Проверихме съдържанието…Е, няма нищо зелено. Нито спанак, нито броколи, като цяло нищо зелено. Трябва да се покаже, за да може и другите да си имат едно на ум за тази марка пюре „Малечко”.

След сигнала на младата майка, ние веднага се свързахме със собственика на фирма „Консервинвест” – Румен Казаков, чиято е марката „Малечко”. Освен детски пюрета, фирмата произвежда лютеници и пастети. Разказахме му какво се е случило с продукти от неговата фирма, като заедно с това му пратихме и снимка на въпросното пюре. Казаков коментира за Trafficnews.bg следното:

„Това се случва за първи път, откакто съществува фирмата ни, а това ще рече от 17 години. Категоричен съм, че това е единичен случай, който не е засегнал цялата партида. Имаме износ и извън страната, където мерките за сигурност са още по-засилени. До сега и там сме нямали никакви проблеми, относно качеството.

Мисля, че не е ненормално понякога да стават грешки. Не оправдавам  ситуацията, но съгласете се, случва се понякога някоя капачка да не е добре затворена. Но по-важното в случая е, че пюрето е хванало мухъл, което автоматично означава, че в продукцията ни няма химикали. Когато даден продукт хване мухъл, на всеки е ясно, че вътре химикали няма.

Извиняваме се на майката, която е попаднала на това пюре. Готов съм да се чуя с нея и да й се извиня лично, дори да се реванширам. Ако желаете, дори, можете да подадете сигнал в Агенцията по храните, за да ми направят проверка, след която съм сигурен, че няма да установят нарушения, тъй като аз с това си вадя хляба и държа на качеството.”

За щастие натравяне няма и детето е добре.

Оставяме коментарите на вас.

Станимира Пейкова, TrafficNews.bg