В надпреварата участваха всички училища от район „Централен“, но Мон се спря само на едно учебно заведение, където ще се срещне с децата в клас. „Бих искал повече родители да осъзнаят необходимостта децата им да бъдат отговорни, съпричастни и комуникативни“, коментира кметът на района Георги Стаменов.

Велислава Костадинова, собственичката на Мон, допълва, че най-добрата комбинация за вечно приятелство са децата и кучето. „Мон ще раздава своята любов и ще предизвиква много усмивки сред първокласниците в този важен за тях ден“.

Най-големият район в Пловдив има честта да бъде избран от бобтейла Мон и неговите собственици за домакин на познатото в цяла България куче, което лекува, спасява, създава добро настроение, успокоява и заразява с любов. Поводът е 15 септември – първият учебен ден за много деца. Мон ще посети СУ „Патриарх Евтимий“ и ще изненада най-малките, за които това ще бъде първият учебен ден.

Районният кмет и собствениците на кучето обмислят варианти в бъдеще повече училища да могат да посрещнат Мон и да зарадват своите ученици. Цялото име на добрия и атрактивен бобтейл е Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар. Вдъхновението за името идва от „Тримата мускетари“ на Александър Дюма.

Мон е шампион и Гранд шампион на България, Сърбия, Гърция, Македония и Румъния. Две поредни години е печелила квалификация за престижното състезание Crufts, но все още не сме участвали в този престижен конкурс. Печели първо място в клас интермедиа на Световното първенство в Милано 2015 г.

Първо място и най-добро куче на националната изложба в гр. Първомай 2016. През 2017 участва в Парада на Шампионите в гр. Първомай, там тя получи медал от кмета на Първомай за състезателните си постижения и заслугите към човешкото общество.

Четириногата госпожица се ангажира с добри каузи: посещава детската  онкохематология към УМБАЛ „ Св. Георги” в Пловдив, дом за хора с физически увреждания; среща се с деца от центрове за временно настаняване, с ученици от ОУ „ Яне Сандански ”- Пловдив.

Посланието на Георги Стаменов и на собственичката на кучето Велислава Костадинова е насочено към родители, ученици и преподаватели, а именно „Да направим нашия свят едно позитивно място за живот и да възпитаме доброта у подрастващите".