Казват, че направиш ли добро, то ти се връща. Спомняте ли си учителката Людмила Ангелова? Тази, която нейните ученици спасиха от тежко онкологично заболяване, след като се обединиха и събраха непосилна за нея сума. 

Днес е неин ред да помогне и спаси живота на свой ученик - 16-годишния Синан. Вижте историята, разказана от Нова тв:

16-годишен асеновградчанин се бори вече една година с коварна болест. През месец ноември 2015 година Синан Мурад е диагностициран с Остеосарком на лява предмишница. Момчето започва химиотерапии в УМБАЛ "Св. Георги"  с цел отстраняване на тумора, без да се налага ампутация. За съжаление обаче терапията не е дала желания резултат и Синан  е насочен към д-р Патриков (ортопед към МБАЛ "Горна Баня"), за да се извърши ампутация.

„Всички бяхме съкрушени, но Синан не. Прие новината спокойно и дори вдъхна кураж на всички около него. На 23.12.2015 г. се осъществи ампутацията и лечението с химиотерапия продължи. От проведената на 22.07.2016 г. КТ на бял дроб се установиха няколко лезии, суспектни на метастази. Бяхме посъветвани да се премахнат оперативно и приехме. За още един месец Синан претърпя две операции за премахване на лезиите от левия и десния бял дроб. Насрочен ни бе преглед за 5D скенер на 31.10.2016 г. Всички бяхме спокойни и чакахме резултатите с нетърпение, защото силно вярвахме, че всичко е свършило - но, уви... Резултатите пристигнаха в началото на ноември и показваха, че има нови лезии - болестта е доста агресивна. Лекарите ни посъветваха да потърсим оперативно лечение в чужбина.

Единият от тях лично се зае със случая на Синан и се свърза със свой колега от болница Сан Хуан Де Дио, Барселона, Испания. След оглед на изпратената му документация той реши да приеме Синан. Изпратихме запитване за изготвяне на план за лечение. Получихме отговор на 21.11.2016 г. Сумата, която е необходима за лечението на Синан, е 81 302 евро”, разказват близки на момчето.

Сумата е непосилна за семейството на момчето и е открита дарителска сметка. Близките на момчето призовават всеки, който има възможност, да помогне Синан да пребори коварната болест.

В помощ на момчето на 30.11.2016 година се организира и благотворителна вечер в Nargile bar and dinner Business club в Асеновград. Събитието започва в 19.30 часа.

Сметка на името на Синан в ОББ (Обединена Българска банка)

IBAN: BG96UBBS80021052645440
BIC код: UBBSBGSF
Титуляр: Синан Шенол Мурад

TrafficNews.bg