Лятото не иска да си тръгва и това е. В средата на септември получихме уикенд, достоен за предходните 3 месеца и каращ ни да мислим отново за морета и плажове. Термометрите в Пловдив стигнаха 35 градуса, но септемврийската неделя беше гореща и на други места в страната. Най-топло в следобедните часове беше във Велико Търново, където термометрите удариха 38 градуса.

Високите температури ще се задържат още няколко дни, прогнозират синоптиците. Под тепетата атмосферата ще е лятна до сряда. В първите три дни от новата седмица максималната стойност на термометрите ще е 33 градуса.

Захлаждането започва от четвъртък, 21 септември. Тогава температурите рязко ще паднат с почти 10 градуса и от тениски бързо ще се наложи да минем на блузи и ризи с дълъг ръкав и есенни якета. Максималните температури в дните от четвъртък до неделя ще бъдат между 23 и 26 градуса, напълно нормално за есента.

Минималните стойности на термометрите също ще паднат, особено през следващия уикенд – в най-студените часове от денонощието в събота и неделя ще е 8 градуса. Така че дано сте се насладили на отминалия горещ уикенд, защото следващият определено няма да бъде такъв.