Три нови случая на коронавирус са потвърдени в Центъра за спешна помощ в Пазарджик. Те са на лекар и две медицински сестри, съобщиха от РЗИ. Така общо заразените във филиала стават 14.

Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в Пазарджик да продължи без прекъсване – командировани са служители от други филиали от областта, така че да няма притеснения относно работния график. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг вчера пред медии в Пазарджик, след като посети областната държавна болница в града и Центъра за спешна медицинска помощ.

Първите четири проби са установени в периода от 24 юли до 1 август. От началото на епидемията един служител на ФСМП-Пазарджик е починал. От последните установени случаи – фелдшер е поставен на апаратна вентилация в интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Останалите служители с позитивен резултат за COVID-19 са без симптоми и са под домашна карантина.

Към момента в областта няма недостиг на легла. Създадена е необходимата организация за разделяне на потоците в областната болница. Осигурени са лични предпазни средства и дезинфектанти за лечебното заведение, центъра за спешна медицинска помощ и регионалната здравна инспекция.

Заразата в Спешна помощ в Пазарджик е внесена отвън, още една сестра е с COVID-19В болницата в града няма недостиг на легла