Кошмарно задръстване се образува в петъчния ден на Маказа в посока Гърция! Тапата вече е поне 4 км, а автомобилите карат с 2 км/час, твърди читател на TrafficNews.bg. Група пловдивчани, тръгнали за уикенда към гръцкото море, в момента са заклещени в километричната колона, движеща се като на забавен каданс. Потърсиха съвет и ние сме готови да им го дадем.

Вече няма уикенд, в който да не ви показваме изнервящото пътуване на стотици българи, попаднали в подобна ситуация. Какво обаче можем да направим, за да си спестим - поне отчасти - неприятните изживявания на пътя към морето?

Например - да минем от друго място - все пак Маказа не е единственото място, от където може да се пресече границата за Гърция. Макар и непредпочитан от хората, пунктът през Златоград е единствената алтернатива за спокойно минаване. Много пътуващи избягват трасето, защото е осеяно с завои, а пътят е изключително тесен. Предимството обаче е, че чакащи няма.

Ако попаднете в километрично задръстване на Маказа, спокойно може да обърнете и да се върнете. Само на 20 километра през отбивката за Кирково може да стигнете до Златоград и от там към границата. След още 40 километра ще сте вече в Ксанти и отдавна ще сте забравили за мора на Маказа.

Ако обаче сте готови да прежалите няколко часа в чакане, то трябва да знаете, че сянка няма, както и тоалетни. Трябва да се запасите с много нерви и минерална вода.