Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на Република Северна Македония няма да се промени. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR. Коментарът му е по повод очакванията на премиера Зоран Заев и други висши политици от Северна Македония спорът със София да се реши в края на март, след парламентарните избори у нас.

„Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението, или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване“, коментира Каракачанов в разговор с водещата Милена Милотинова.

По думите му Скопие няма как да ни „надхитри”, защото „те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим“.

„Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години или може в рамките на половин година, или на една-две години да седнем и решим тези спорни въпроси“, заяви вицепремиерът.