Кампания за залесяване с дървесни видове и цветни храсти ще се проведе на 15.10.2014 год. /сряда/. Събитието, което е съвместна инициатива на Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и БГ радио, ще стартира в 11:00 часа. Тази година залесяването ще се извърши в парка на ул. „Капитан Райчо“ между ТЦ „Гранд“ и магазин „Евмолпия“. В него ще се включат Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ и Георги Титюков – кмет на район „Централен“. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи българският хип-хоп и R'n'B изпълнител ВенЗи.

В залесяването на растенията, сред които вечно зелена магнолия, веймуров бор, сребрист смърч, кавказка ела, илекс олям, лагерстремия, туя смарагда, кълбовидна жълта туя, кълбовидна сива туя, лирово дърво, ще се включат представители на пивоварна „Каменица“, компания Пърпълбиърд“, ОП „Паркове и градини“ и доброволци.

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков информира, че работата по завършването на обекта продължава. Вече е монтирано детското съоръжение с пързалка, клатушка, люлка и пясъчник. До края на седмицата предстои да се положи противоударната настилка. Посадени са и растенията в мини ботаническата градина. Растенията, засадени по проекта, са екзотични, но отговарят на българските климатични условия и включват: палма вид трахикарпус, аурокария, вистария, текома, скална роза, пълзяща хвойна, химонантус, шарена юка и др..

Предстои и закупуването и монтирането на 16 броя градински пейки, като 8 от тях ще бъдат предоставени от Екопак и пивоварна „Каменица”. А за любителите на мисловните и занимателни игри е предвидено да бъде сложена и специално предназначена гранитна маса за шах и табла.

Организаторите отправят покана към всички граждани, които желаят да присъстват и да засадят дървесни видове и цветни храсти. 

TrafficNews.bg