Попфолк певицата Камелия даде интервю, в което коментира всичко около демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович.

"Добър ден на всички слушатели! Много ми е приятно“, обърна се Камелия към слушателите на Дарик.

„Ами за да кажа предистория. По този казус работим от около месец за тази изненада. Идеята беше да е в залата, но се осуети. Не успях да съм в залата. Впоследствие разбрах, че Ноле е пожелал да го зарадват. Изненадах се, че не бяха подготвени. Българите не бяха подготвени. Няколко години се знае. В мен се зароди въпросът дали наистина диджей Мартен не беше подготвен или не му се разреши“, каза Камелия по най-нашумелия въпрос от снощи.

„Повечето хора са останали с усещането, че ще се появя в залата. С Олег – председател на снукър федерацията, идеята беше да зарадваме госта. Идеята беше да съм там. Осуетиха се плановете. Наистина хората очакваха да чуят песента, по молба на Ноле – за 30, за 20, за 10 секунди. Огорчението остана. Можеше да е хубав момент за всички", добави той.

"Много хора и днес ми пишат „Толкова ли не успяха да го зарадват“. Това ни липсва – да бъдем заедно, да има емпатия. Независимо дали музиката се харесва. Пожела я човекът и не я пуснаха, това е“, продължи Камелия. „Той е веган, все едно да му сложиш телешко“, сравни ситуацията Камелия.

"Всъщност тя стана популярна в мое изпълнение в Сърбия във филмова поредица. Историята на тази песен е, че балканска. Преди години сърбите я взимат от Гърция – Лепа Брена я купува. А ние от тях – Надежда Захариева ми написа текста. Песента стана хит в Сърбия на български".

"Самият отказ на Мартен ме изненада. Мислех, че е заигравка. Мачът беше направен за публиката, да се забавляват, шоу, представление. Мислех, че ще я пуснат, но не се случи. В България винаги сме се движели в крайности. Над 12 000 души с трепет чакаха, пред екраните също. Остана горчивина. Не ни показа задружни. Показа дребнавост и разделение. Мисля, че не ни е нужно. Ако не говорим за него, няма да бъде изкоренено", добави певицата.

"Сложно е. Явно за българина е сложно. Идва от хора, които не знаят какво искат. Хората имат богат избор да слушат какво искат. Без да се оценява вкуса на друг и да се заклеймява, да се обижда…защото не се слуша това, което му се харесва на него. Това е свободата. Ако не ти харесва Ед Шийрън – няма да ходиш на концерта, защо трябва да се обижда?!" 

"Аз никога не бих искала пари. Човекът от години научи тази песен. Попитаха ме искам ли хонорар, но аз не искам. Просто да му донеса радост беше. Той можеше да хареса песен на мой колега, аз имах възможност да го поздравя лично, но и от всички българи. Поздравът си е от всички българи. Аз го разглеждам така", каза Камелия пред Дарик радио и dsport.

"Аз и това днес, обсъждахме със съпруга ми, майка ми, майка му. Колко е необикновено обикновен. Най-трудно е да останеш обикновен. Изминал е толкова път, толкова опит, толкова победи. А има сърце. Аз усетих, когато застанах пред него. Лъхаше от него. То е вибрация, не може да се опише, витае около него. Той е обикновен необикновен човек. Не очаквах от него да си сложи бакшиш в ризата. Когато е на сцената - тотален професионалист, но е съхранил човешкото. Толкова е гъвкав със себе си, толкова е близък. Станал е едно с него. Не седи вдървен, седи с усмивка – на мача, в заведението. Рядко го срещам това. Благодарна съм. И с кмета Васил Терзиев, и с Оля – организатор, говорех. Целунах го по челото. Останах и малко вцепенена. При Григор имаше притеснение", добави тя.

"Обикновеният човек става обикновен, когато мине през трудности, отговорности, битки. Когато следва себе си, отстоява себе си. Не само на думи, а и на дела. Ние сме склонни да говорим повече. Когато стане дума за действия, търсим оправдание. Трудно е човек да мине през себе си, за да израсне. Само през трудности израстваме. Това, че го гледаме колко е нормален, му е коствало много. Само така се става такъв човек. Имаме наблюдение за славата, известността и властта, че повече разкрива. Когато си дребен и се докопаш до нещо, ти излизат подтиснатостите. Когато си се борил, да асфалтираш пътя си, ти ставаш себе си. Казваш си браво. Минало ти е его, завист, самочувствие, парадиране. Вървял си дълго, натрупал си опит", обясни Камелия за това какъв човек е Новак Джокович.

"Проблемът е, че никой не чува обикновения човек, а всеки го учи на кое е правилно и кое не. Обикновеният човек знае как да живее, но никой не го чува. Всички сме обикновени. Ако мнението е различно от твоето – чуй го. – призова Камелия и продължи. – Всеки бърка, нормално и човешко е. Проблем е ако само стоим от едната страна, а ти само оценяваш. Чуй тези хора с различното мнение. Има доста съдържание в коментарите, което може да е полезно“, заяви Камелия, добавяйки, че трудно се чуваме в България.

"Те са много ангажирани (б.р. – Григор Димитров и Новак Джокович). Имах възможността да ги поздравя, цялото заведение пяхме. Успях да си подаря подаръците. Радвам се, че има историческа стойност. Нещо, което да носят двамата след този приятелски и благотворителен двубой. Говорихме се как си, как се чувстваш. Те са заети хора, не сме имали време", допълни певицата.

„Благодаря, добре е (б.р. детето вкъщи), много исках да си направим снимка. Но малкият Баян спеше вкъщи. Пожелавам здраве на всички българи, нека бъдем по-задружни. Аз съм българче, знам коя съм и какво можем ние. Вътрешна болка ми е, че сме винаги разделени. Хубаво е да сме балансирани, въпреки че има състезателен характер“, завърши Камелия с обръщение към целия български народ.

Джокович: Григор е мой брат

Димитров и Джокович сътвориха епично шоу в София, изненадващ герой спечели мача за българинаВсички средства от мача отиват за благотворителна цел във фондацията на Григор

Камелия изпя "Луда по тебе" на "ухо" на Джокович ВИДЕО

DJ Marten обещал да пуска само "усмихнати" изпълнения на Григор - Джокович

След мача с Джокович Григор Димитров замина за Берлин

DJ Marten за скандала с песента, която отказа да пусне на Джокович: Това са неща, за които се боря