За нелеп инцидент, който по чудо се е разминал без жертви, се съобщава в днешната хроника на ОД на МВР в Бургас. 
Около 16:30 часа вчера на пристанище "Марина порт" в Созопол 58-годишен столичанин, който по неофициална информация, е известен бизнесмен, е забил джета си в яхта, акостирала на пристанището, информира пресслужбата на ОД на МВР-Бургас. 
От инцидента Е.Г. е пострадал леко, като раните му са обработени от медицински екип. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

При друг инцидент 67-годишен мъж се е удавил в района на пристанище „Марина Порт” в Созопол, съобщиха от ОДМВР - Бургас. Сигналът за открит мъж в безпомощно състояние е подаден вчера сутринта в Районно управление - Созопол. Съобщено е за инцидент в района на пристанище „Марина Порт” в Созопол, при който от морето в безпомощно състояние е изваден 67-годишен с инициали П.Ц. от София. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на П.Ц., като тялото на софиянеца е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” в УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

На 8 септември около 13.25 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент в землището на с. Синеморец край устието на р. Велека, в най-южната част на неохраняемия плаж, при който се удавил 66 годишния В.П. от София. Тялото на В.П. е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицинаЮ при УМБАЛ - Бургас.