В Сливен стотици изпратиха в последния му път алпиниста Атанас Скатов. Поклонението се състоя в църквата “Св. Димитър” в центъра на града. 

Скатов загина в опит да изкачи един от най-трудните върхове в света К2. 

Премиерът Бойко Борисов изпрати венец от бели гербери и трикольор на поклонението на Скатов. Министърът на спорта Красен Кралев изпрати венец и съболезнователно писмо.

Правителството съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста.

Тялото му бе върнато в България в петък вечерта с помощта на външно министерство и консула ни в Пакистан. От екипа на алпиниста са категорични, че ще върнат средствата на държавата в момента, в който бъдат решени проблемите с германския застраховател на Скатов.

Сестрата на Атанас Скатов заяви, че той е смел българин с високи идеали.

"Опитваше се да промени хората към по-добре. Човек, който живя не за себе си, а за останалите и света. Накара хората да се замислят не само за опазването на природата, но и за своята лична отговорност. Официалната версия е, че е паднал от скъсано въже искаме да знаем какво се случило", заяви сестрата на алпиниста.

"Човек, който не се отказа никога да преследва мечтите си. Който обичаше живота от всяка тревичка. Обичаше хората, живота и неизчерпаема енергия. С огромно сърце. Изключителен човек, който остави една мисия пред себе си.", заявиха приятели на Скатов.