Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 18-годишният Димитър Георгиев, обвинен в жестоко изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла черква. След гнусното престъпление, младежът нахлул и при друга самотна баба, за да търси секс, но я разкървавил по лицето, изплашил се и избягал.

"Въпреки, че преди дни е навършил 18 години, има свидетелски показания, че обвиняемият и преди е извършвал принудителни действия спрямо други жени. След изнасилването и последвалата смърт на жертвата, той е проникнал и в друго жилище на самотно живееща старица в Бяла черква", каза прокурор Катерина Лещакова, която поиска постоянен арест.

Димитър Георгиев бе доведен в съда с белезници на ръцете и краката и при засилена охрана. Със служебния му защитник поискаха домашен арест."Няма да мърдам никъде, ще слушам баща ми", каза Димитър, след като подробно му бяха обяснени видовете мерки за неотклонение.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 6 декември в град Бяла черква изнасилил зверски 70-годишната Петра С., като я удрял с юмрук в лицето и я задушил, притискайки устата и носа на жертвата с ръка. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай.

Във фаталната вечер младежът празнувал Никулден. Бил пиян, а на купона пушили и марихуана. После тръгнал да търси обект да задоволи сексуалния си нагон. Той има завършен 7 клас, безработен е и живее с баща си в градчето.

Съдът го остави за постоянно в ареста, тъй като има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако вината му бъде доказана, го грозят от 10 до 20 г. затвор.