След разкриването на измамните схеми и източването на големи парични средства в културни институции "Икономическа полиция" е изискала от Министерството на културата документи, в които е описана структурата на самото министерство.

Чрез тях, както и чрез длъжностните характеристики, които също са сред изисканите документи, ще бъде проверено кой на кого е подчинен и всъщност кой на финала е одобрил разплащането на исканите от театрите средства, предава БНТ.

Окръжна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка и в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов".

Разследването е започнало след анализ на фактите от получен доклад от Агенцията за държавна финансова инспекция.

По-рано покрай разследването на финансовите злоупотреби в „Театрално-музикален и филхармоничен център"в Разград и ареста на диригента Левон Манукян от пловдивската прокуратура съобщиха, че същата фирма се занимава с ТРЗ - труд и работна заплата/ и в смолянския театър.

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 220 ал.1 от Наказателния кодекс - Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Досъдебното производство е образувано на 26 септември. Разследването е възложено на разследващ инспектор при Комисия за противодействие на корупцията, като в момента е в начален етап.

Директорът на театъра в Смолян: Назначих 30 души, но не ги познавамРумен Бечев е подписвал договорите чрез Петко Писков

Директорът на театъра в Смолян отново призован в полицията, прокуратурата разкрива подробности за престъпната схемаОказва се, че на мушката за различни по вид нарушения са и още редица други институции

Одитори: Частни продуценти са печелили стотици хиляди от държавните театриДесетки хиляди левове са раздадени като ДМС, някои получавали по 22 бона, докато други взимали 100 лв.