Всеки ден хората, пътуващи за и от пловдивските села Скутаре, Рогош и Маноле към големия град, треперят от притеснение, дали ще могат да се приберат. Проблемът е, че маршрутките, обслужващи линия N8, не спазват график, често закъсняват, а понякога дори не минават. Това сигнализира читателка на TrafficNews.bg.

Жената разказва, че проблемите с транспорта към населените места не е от вчера. Бусчетата системно се бавят, а последното, което тръгва от града в 20 часа „я го има, я го няма”. В съботно-неделните дни маршрутките са 1-2 коли, а чакането е по 2 часа.

„Може ли до села, които са на 10-15 километра, ежедневно има хора и ученици пътуващи до Пловдив, да чакат по 2 часа транспорт. Питам се какво ли ще е тази зима?”, пише до редакцията ни жената.

Дамата констатира и още един проблем. Повечето коли са разбити или развалени, през лятото прозорци не се отварят, защото просто не работят, а през зимата на няколко пъти маршрутките излизат от пътното платно.

„Треперим от притеснение как ще се прибираме и дали въобще ще успеем да се приберем”, завършва в сигнала си читателката ни.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Снимката е илюстративна!