Признаваме си, публикуваме това видео с голяма доза съпротива. Малко е да се каже, че сме отвратени и погнусени. Гневни сме и в същото време ни е срам. Срам ни е като родители, срам ни е като обикновени граждани. Жал ни е за децата ни. И не само за тези, които са жертва, а и за другите - тези с голите задници и яките ръце. 

Какво може да накара едни десетокласници, и то от т.нар. елитни училища в Пловдив, да се гаврят брутално със свой съученик? Кога гаврата стана норма в обществото ни? Не свикнахме ли вече с тази ежедневна, повсеместна пошлост, избиваща в откровена агресия, и то в най-циничен вид? Какво може да накара деца умишлено да нараняват свои връстници? Спортът не възпитаваше ли? Как е възможно един спортист, който декларира като свое кредо "Без капка страх, без крачка назад", да направи нещо толкова гнусно?

Колко видеоклипове с насилие на тийнейджъри срещу тийнейджъри трябва да изгледаме, за да се стреснем? Колко унизени, бити, съблечени и насилени деца трябва да изпищят, за да се задейства обществото ни? Всъщност затова и решихме да публикуваме този клип, изпратен ни от съученик на "героите" в него. Защото смятаме, че подобно поведение не може и не трябва да остане безнаказано. 

Очакваме бързата и адекватна реакция на ръководството на Професионалната гимназия по строителство и архитектура, ръководството на Електротехникума, както и на Детска педагогическа стая, Социално подпомагане, Агенцията за закрила на детето и регионалния инспекторат по образование в Пловдив. Сигурни сме, че ще се самосeзира и полицията. Гавраджиите носят наказателна отговорност по чл. 325 от Наказателния кодекс за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

Още по темата: Светкавична реакция на Инспектората по образование в Пловдив след скандалния клип с гаврата



TrafficNews.bg