ГЕРБ дава депутатът от БСП Елена Йончева на прокурор. Освен това народните представители от най-голямата група на НС искат тя да бъде проверена от НАП и от Комисията за противодействието на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това е поредният момент от конфликта между нея и Делян Добрев от мнозинството. Двамата влязоха в остри спорове още в началото на година, когато червената депутатка го обвини, че кадрува в родния си град Хасково, откъдето пък тя е народен представител. Още тогава Добрев я попита дали нейна фирма е съдружник с офшорка, а тя категорично отрече.

Сега обаче Добрев реши, че още днес ще я даде на прокурор и ще настоява обвинението да провери дали не е замесена в пране на пари. По думите му, той разполага с данни, че тя е свързана с офшорни компании и кухи фирми, участвали в източването на КТБ.

Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката „Дали трейдинг лимитед“ внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове в КТБ. Така Добрев настоява, че явно Йончева е била съдружник със собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, който е подсъдим.

След заканата на ГЕРБ не закъсня и ответният удар от страна на БСП. Елена Йончева се закани да заведе дело за клевета и набеждаване срещу Делян Добрев и Антон Тодоров от ГЕРБ, които изнесоха данни за фирма на Йончева и заявиха, че ще внесат сигнал в прокуратурата. Според социалистката това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист. „Ще заведа дело за клевета, така както заведох дело за клевета срещу Бойко Методиев Борисов, дело, което спечелих“, посочи тя. Направеното изявление от Делян Добрев и Антон Тодоров е престъпление, смята Йончева.

"Тази клевета и набеждаване няма да спре нашето разследване за къщата в Барселона, информация, за която вече се появи в медиите. Няма да ни спре тази заплаха, това набеждаване, тази клевета, да продължим нашето разследване за къщата в Барселона", подчерта Йончева и допълни, че всичко останало ще бъде чуто в съда.