30-годишният служител на компанията „Грабо” Георги Петров ще застане днес пред Темида. Той обжалва наложената му мярка „задържане под стража“. От петък младият мъж е в ареста на следствието с обвинение за измама. Той е обвинен за това, че в периода от 18 август 2016 г. до 21 септември 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е измамил други служители на фирмата, в която работи, и е причинил вреда на "Грабо медия" АД от близо 400 000 лева.

Георги Петров от Пловдив е работил като експерт маркетинг към "Грабо медия" АД. Пловдивчанинът измислил схема, през която да източи значителна част от приходите на компанията.

Като търговски представител, той сключвал договори с клиентите, които използвали платформата, за да рекламират услуги от различни браншове – хотели, фризьорски салони, масажи и пр. След изтичането на съответната промоция, „Грабо” превежда получените суми, оставяйки си съответния договорен процент. Точно в този етап обаче се намесвал Петров, който информирал служителката, която извършвала преводите, че клиентите са променили сметките си и им давал сметка на свой приятел. Приятелят му е направил пълни признания и на този етап е свидетел на обвинението. 

Периодично превеждал малки  суми на ужилените клиенти и това ги карало да мислят, че забавянето идва от компанията. 

За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Очаквайте решението на съда!