Хиляди пловдивчани са засипвани с материали, информация, реклама и пропаганда за събитието на евангелистите от организацията „Христос за всички нации”, сигнализираха ни наши читатели, които се обезпокоени от тормоза, както те се изразиха в последните дни.

Освен  мащабна рекламна на събитието наречено „От минус към Плюс” с билборди и реклама в интернет, агитационни материали започнаха да заливат и домовете на пловдивчани.

Доброволци на организацията пускат в пощите по домовете на хората дискове с информация за предстоящото събитие, както и видеа от предишни подобни конференции.

На тях се виждат различни мероприятия в Европа и Африка, на които хиляди изпадат в транс по време на молитвата за изцеление. След това на сцената излизат различни вярващи, които са били неизлечимо болни или с физически недъг, който е изчезнал, след молитвата за изцеление.

Събитието тази седмица на практика е най-мащабното, което ще се проведе в Колодрума, след Световното първенство по таекуондо. Наемът за цял ден на залата за подобен тип събитие е 9000 лева, а за двата дни организаторите ще платят 18 000 лева.  Към това трябва да добавим и хилядите левове, които се плащат за реклама на събитието. Единствено от ВМРО – БНД реагираха като поискаха отмяна на събитието,  а НАП и Прокуратурата да разследват организацията.

От общината заявиха, че след като организацията има регистрация в Дирекцията по вероизповедание то събора им е напълно легитимен. Всъщност „Христос за всички нации” няма подобна регистрация, а събитието се провежда с името на петдесятните църкви. Никъде в афишите обаче това не е обявено, което е заблуждаващо.

Основни лектори на събитието ще са Даниел Коленда, който е президент на „Христос за всички нации” и е определен  като съвременен мисионер евангелизатор, който чрез своето лично участие, е довел повече от 9 милиона човека при Христос чрез огромни евангелизационни кампании на открито, проведени на едни от най-опасните, трудни и отдалечени места на земята. Другият се казва Тод Уайт  и е бивш наркозависим и атеист, който е намерил вярата си.

Ето и едно от видеата, което се съдържа в компакт дисковете, които се пускат в пощата на пловдивчани:

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg