Благотворителна сесия по йога на смеха ще се проведе тази седмица в помощ на Ники, който има нужда от спешно извършване на жизнено необходима за него костно-мозъчна транспланация в Германия.

Ентусиасти и негови приятели организират благотворителна йога на смеха, в която всички дошли ще могат да се забавляват и да разпуснат, благодарение на упражненията с инструктор Ралица Коцева. Входът е 8 лв., който ще бъде дарен изцяло за лечението на Ники. Сесията ще се проведе този четвъртък 31.03.2016 от 20:00 в Зала за спорт и танци "Perfect Life", ул. "Димитър Талев" 75 А.

Йога на смеха (в оригинал "laughter yoga") е уникална концепция, според която всеки може да се смее без причина, без да разчита на хумор, шеги или комедия. И всичко с цел да разпусне в забързаното ежедневие.

Смехът се заражда като упражнение в група, като се поддържа очен контакт и детинска игривост с останалите. Той скоро прераства в истински и заразителен смях.

Причината, поради която се нарича ЙОГА на смеха е, защото се комбинират упражнения за смях с йога дишане. Това вкарва повече кислород в тялото и мозъка, което ни кара да се чувстваме по-енергични и здрави. Много хора се притесняват, чувайки думата "йога" и мислят, че това включва много сложни движения, може да не са по силите им. Истината е, че физическите упражнения включват елементарни движения, на които всеки човек е способен дори да не е в добра физическа форма. Упражненията се състоят от тичане, пляскане с ръце, поддържане на очен контакт, усмивка.

Всеки желаещ да се информира за своето участие може да го направи на телефон: 0883 48 68 43.

Хората, които искат да помогнат на младежа, могад да ипратят SMS с текст DMS NIKI на номер 17 777.


TNS.bg