"Не са водени разговори с мен за кандидат за кмет на София или водач на листата на левицата за евроизборите". Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева в ефира на Нова телевизия.

„Аз съм депутат от гражданската квота, депутат от парламентарната група на „БСП за България”. Не съм член на БСП и с мен такива разговори не са водени”, каза тя.

Йончева коментира и искането, заявено от БСП, независима европейска лаборатория да направи изследване на пътната настилка на някои участъци на републиканската пътна мрежа.

„Ние преди месец поискахме от АПИ такова разрешение. Изчакахме почти месец и преди два дни получихме писмо от тях, което е доста противоречиво. От една страна казват, че не може да се прави проверка, след като е приет акт 16, а от друга страна ни казват да дадем по-нататъшните искания как точно това да бъде направено. Няма закон, който да забранява извършването на техническа експертиза след приемането на акт 16. Така ние сме в правото си да направим такава експертиза”, обясни тя.