Въпреки възраженията на близките, по разпореждане на прокуратурата в четвъртък сутринта ексхумираха тялото на починалата в спешното отделение във Враца Миглена Сиренярска. 43-годишната жена бе погребана във вторник в гробищата на родното си с. Пудрия.

Служители на ангажираната с изпращането на жената в последния й земен път врачанска погребална агенция оказаха съдействие на експертите от криминалистичната лаборатория на ОД на МВР във Враца за ексхумирането на тялото на жената.

Преди процедурата на мястото пристигна следователят Мариела Константинова от областната следствена служба, който работи по случая. В присъствието на поемните лица, съдебен лекар и полиция тялото на 43-годишната жена бе изровено и изпратено със специализираната кола на врачанската болница за аутопсия.

Очаква се в началото на другата седмица патолозите да бъдат готови със своето заключение за причините, довели до смъртта на Миглена. Тогава се очакват и резултатите от проверката на медицинския надзор, извършена по нареждане на здравната министърка Асена Сербезова.