Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше пуснат под домашен арест. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, съобщи БГНЕС.

Георгиев, заедно с още един член на Комисията - Тодор Марков, който се намира под домашен арест, е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Срещу хазартния бос са повдигнати общо 11 обвинения, сред които за ръководене на ОПР, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп и др.

Състав на съда днес отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което бе оставено без уважение искането на обвиняемия Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, като вместо това измени мярката му от „задържане под стража“ в мярка за неотклонение „домашен арест“.

Апелативният специализиран наказателен съд прие, че от момента на задържането на обвиняемия 8 февруари до настоящия момент не е надградена доказателствената маса по обвинението за престъпление по чл. 321 от НК, а именно участие в организирана престъпна група, както и не е прецизирано обвинението по чл. 282, ал. 2 от НК на същия обвиняем.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари.

На последното заседание апелативните магистрати заявиха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към престъпната деятелност по отношение на Пламен Георгиев.