„Благодаря на министъра на финансите и на колегите в МРРБ, че ще има отделени средства за пътя в Триград“.

Това каза в началото на заседанието на кабинета премиерът Кирил Петков. В четвъртък на заседание средствата ще бъдат отпуснати за възстановяването на разрушения път там. Поройните дъждове направиха достъпа до селото с транспорт невъзможен.

„Не сме се бавили до този момент. Имаше процес на проектиране, вървеше процеса за избиране през обществените поръчки на изпълнителя и сега ще има и средства. Искам да уведомя хората, които нямаха достъп, че това ще бъде поправено в най-кратък срок“, заяви премиерът.

Преди това Петков информира министрите, че е закъснял за редовното заседание в Министерския съвет заради явяването си в прокуратурата. Там той информира прокурорите за лица, които по думите му "са потенциално носещи риск за корупция и престъпления в България".
"Трябва да обръщаме внимание на прокуратурата и че оттук нататък като общество, като изпълнителна власт, аз като министър-председател, очаквам действия в рамките на закона с реални резултати. Нагледали сме се през всичките тези години на общи коментари, недовършени дела без осъдителни присъди. Очакваме резултати, справедливост и да няма човек над закона независимо кой е той", заяви Кирил Петков.