Столицата ще разполага бюджет от 1 милиард и половина догодина. Общината предвижда да харчи пари за ремонт на ключови улици и булеварди.

Тунелът на НДК е едно от местата, където се планира да текат ремонти следващата година. Състоянието му в момента не е добро – падащи огради, течове на много места, стърчащи кабели. Очевидно има спешна нужда от обновяване.

През следващата година общината планира да задели над 51 милиона лева за ремонт на ключови булеварди и улици на различни места в столицата,съобщава БТВ. 

Те ще стигнат за обновяването на 15 обекта.

Сред другите обекти, заложени в програмата на общината за ремонт догодина, е булевард „Скобелев”. Общината търси възможност как да отдалечи трамваите от сградите.

Ремонти се очакват и по булевардите „Тодор Каблешков” и „Президент Линкълн”, по „Житница” и „Кукуш”. Тапи могат да се очакват и със старта на нов ремонт на бул.„България” – този път в участъка от НДК до бул.„Иван Гешов”.

Сред поредицата скандали с некачествено изпълнение тази година общината обещава по-строг контрол догодина. „Прекратявала съм договори както с изпълнители така и с надзорни фирми, ще продължим да го правим!”, закани се кметът Йорданка Фандъкова.

За сега местната власт не може да се ангажира кога ще свърши емблематичния ремонт на „Графа”.

От догодина ни очаква скок на данъците за старите автомобили в града. За 25-годишен автомобил с малка мощност налогът скача от 23 на 32 лева.

А за някои 20-годишни коли с малко по-голяма кубатура на двигателя налогът от 9 става 32 лева.

Догодина местната власт не планира вдигане на данък „Сгради” и такса „Смет”