Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в "Неохим" в Димитровград. Това стана ясно от живо включване в социалните мрежи. С него бе и заместник-министър председателят Томислав Дончев. 

„Много здраво встъпихме в преговорите с Газпром, намалихме над 50% от цената“, каза премиерът и добави, че са били възстановени близо 17 млн. лева, благодарение на което всичко служители са запазили работните си места.

 „Ако не бяхте направили преговора с Газпром, това предприятие щеше да си отиде. Над 1000 души щяха да останат без работа“, изказа благодарности ръководителят на предприятието.

По плана за възстановяван има и пари за подкрепа на бизнеса, в това число и за зелен преход. Имали все още преговори с Европейската комисия и да се разшири обхвата, като се добави и Димитровград, а не само района на Стара Загора", поясни вицепремиерът.

"Интерконекторът с Гърция ще е готов до края на годината. Ако беше лесно - да са го направили сега. Аз знам как се водят преговори с "Газпром", допълни Борисов.

„Ние смятаме, че на тази площадка, с тези хора, можем да постигнем европейски резултати. В момента сме една от най-конкурентните фирми в цяла Европа“, обяви ръководителят на „Неохим“.

Бойко Борисов пожела на работниците в завода да бъдат здрави и апелира да се пазят. Той добави, че всеки, който пожелае да се ваксинира, ще получи нужната доза.