Премиерът Бойко Борисов отсече, че няма намерение да накаже или уволни министъра на културата Вежди Рашидов.

Скандалът започна след критиките на министър Рашидов към журналиста от БНТ Георги Ангелов заради дискусия за Закона за културното наследство.

"Обадих се на Вежди Рашидов, скарах му се и му казах веднага да даде пресконференция и да се извини. Ние нямаме абсолютно никаква власт върху медиите. Точно обратното. Най-опозиционната медия е БНР. С какви възможности Вежди Рашидов може да повлияе на който и е било журналист? С никакви. Извини се човекът. Болен е, а те се нахвърлиха върху него", заяви премиерът и отново подчерта: "Той няма възможност да окаже каквато и да е диктатура".

"Ние само даваме пари от европейските програми към медиите, нищо друго", каза още Борисов. "Кажете на журналистите, на които Вежди Рашидов се извини, че аз три пъти им се извинявам", добави той.

Премиерът се възмути и от това, че въпреки че е спечелил дело за клевета срещу Волен Сидеров, ще трябва да плаща, пише Нова тв. Лидерът на „Атака” беше осъден да плати на премиера 3 000 лева, но Борисов трябва да поеме в пъти по-скъпите разноски по делото.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg