След посещението в Брестовица, премиерът Бойко Борисов направи посещение в Чирпан. Той инспектира изграждането на пречиствателна станция, в която са вложени 15 млн. лева.  Премиерът коментира и ремонтът на АМ Тракия

"До края на март трябва да е готов ремонтът. Така са го правили, че на практика си изграждаме магистралата наново", заяви той.

Тази вечер чакаме още 57 000 дози ваксини, коментира още Борисов.

"Вчера са ваксинирали 16 000 човека, а ден по-рано - 19 000. Създали сме организация, че още през нощта да разкарат по районите новите ваксини, които ще пристигнат. Върви и ваксинирането на членовете на секциите, на ЦИК, както и това по всички останали фази. Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме", увери той.

Борисов напомни и заседанието на Европейския съвет, където всички евролидери настоявали да се спазват договорите от страна на компаниите, защото именно на тяхна база правят плановете за ваксинация.

"Иначе трябва да ги държим по складовете. Икономиката и индустрията има нужда от съвземане. Всички са се съсредоточили в тези избори. Най-важното от тези избори е след това да се състави стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие", каза той. Добави, че месеците юни, юли и август до декември трябва да минем 3 % ръст на БВП. Само това щяло да оправи дефицита и догодина да можем да гоним 5-те %. "Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик", каза Борисов и добави, че е важно как до края на годината да върнем растежа от 3 %.

Напомни, че добре управляват кризата с пандемията и от понеделник отварят ресторантите. Поясни, че е важно да мине март, който е критичен. Даде да се разбере, че разчита на разума и чувството на съхранение на българите, защото вирусът още не си е отишъл.