Здравната ни система към момента е напълно подготвена да се справи с пандемията. Всички наши болници са обезпечени за три месеца с хирургически маски, ръкавици, дезинфектанти и всички други необходими средства. Има и достатъчно количество от медикамента „Ремдесевир“, като са направени вече и доставките за октомври и към момента няма недостиг на този апарат. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов апелира всички да спазват основните мерки.

„Искам да направя апел към всички хора, най-важното е да се носят маски, да се спазва дистанция и да се извършва дезинфекция“, каза Ангелов.

Здравният министър отговори и на въпрос защо учениците носят маски само в коридорите, а не и в класните стаи.

„Този процес беше изключително дълъг и анализиран от различни експерти и продължава и към днешна дата. След много дискусии стигнахме до този подход, като той преследва следните цели – децата, които са в един клас се разглеждат като пашкули и като една единица, учителите, които влизат в класната стаи трябва да носят маски, ако влизат в повече от един класове. Именно затова, когато има положителен случай на ученик от този клас, то карантината важи за целия клас“, заяви той.