Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция “е уволнен без мотиви. Това заяви в интервю в ефира на БТВ бившият вътрешен министър Бойко Рашков след напускането на МВР.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев. 

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави Рашков.

По думите му там е сложен служител със спорна репутация.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция. 

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и случай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

"Той живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни Рашков.