Бойко Борисов отправи нов призив към българите да бъдат отговорни и да спомогнат опазването на своето здраве, както и това на медиците. В светлината на новия пик на коронавируса у нас и в света, премиерът припомни, че трява да спазваме мерките, за да не спрем цялата икономика отново. Най-притеснителният фактор за натиска върху капацитета на здравната система, както и по отношение на нейното обезпечение с медицински специалисти, още веднъж е на фокус в обръщението на премиера.

Ето какво написа той в социалните мрежи:

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.
Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!