Премиерът Бойко Борисов  откри завод „Костал” в Пазарджик. Той бе посрещнат от кмета на града –Тодор Попов и от собствениците на предприятието. На трибуната, изказвания направиха градоначалникът на Пазарджик, както и президентът Росен Плевненлиев, които обясниха колко много се е развил градът от икономическа гледна точка.

Премиерът заяви, че иска да благодари първо на работниците, които са 1500, а до 2020 се планира броят им да се удвои. Борисов сподели, че преди време неквалифицираният персонал е бил голям проблем, а в момента такъв няма. Той бе впечатлен от цифрите, които собствениците посочиха.

„Само този завод произвежда 250 хиляди волани за Фолксваген и 100 хиляди за БМВ, а тук има много предприятия. Преди на това място пасяха магарета, а сега тук строим фабрики”, заяви Бойко Борисов. Той обиколи обекта, като прояви интерес към работата на служителите.

На излизане той се обърна към собствениците, като ги призова да увеличат заплатите на работниците. В момента възнагражденията започват от 1100 лева.

 "Дълги години се говореше за ниска квалификация, но е факт, че все нови и нови заводи откриваме. Преди няколко дни в Кърджали 5-ти подред. Шапка им свалям на работниците. Древните са казали, когато цифрите говорят и фактите мълчат. Над 1000 нови работни места, 100-милионни инвестиции. Това, което ми е последното и съм обещал за Пазарджик е околовръстния път. Сега трябва да се работи по него. Паралелно с това, което се развива като заводи, трябва да се подготвя и инфраструктурата", заяви Борисов.

След визитата си в Пазарджик, премиерът Борисов се отправи към Пловдив.

Очаквайте подробности!