Близо 50 души се събраха на лобното място на Атанас и Вили - жертвите на касапницата на пловдивския булевард "Руски". Счупената спирка все още напомня за тежкия инцидент. Само за час мястото на удара се покри от свещи и цветя, а близки на Виолета поставиха нейна снимки до тях.  Всички те се молеха за едно - справедливост.

На мястото пристигна и почернената вдовица Корнелия с трите си деца. Пред журналисти тя разказа, че е простила на Любомир Трайков - шофьора от Аудито, който се вряза в автомобила на съпруга й с 0,65 промила алкохол в кръвта. Семейство Трайкови и жената са имали днес среща.

„Казахме си много неща. Аз простих. Не само на мен ми е тежко, а и на цялото им семейство. Какво му е на това момче, отнело три живота. Обещаха да се погрижат за децата, дариха ми и сума пари, с която да покрия нуждите си. Погрижиха се и за сметките през зимата. Господин Трайков ми предложи и работа. Нямахме време да отидем при нотариус, за да документираме обещаната ни помощ”, разказа Корнелия.

„Тук съм, за да почета паметта на Атанас”, допълни вдовицата.

Тези думи обаче предизвикаха гняв и възмущение у мнозина. Хората, близки до Виолета - другата жертва от касапницата, са на мнение, че това няма да промени нещата и че Корнелия е изтъргувала живота на мъжа си.

„Не искаме пари, те няма да върнат Вили. Познавах я. Тя бе чудесна майка, съпруга, приятел и човек. Ние искаме ефективна присъда, искаме справедливост. Момчето трябва да си понесе наказанието. Семейството на Виолета е съсипано. Как да обясним на 5-годишното й детенце какво се е случило? Дете, което с години е чакано и желано, днес е без майка”, разказа близка на Виолета.

Мнозина обвиниха и съдебната ни система.

„В каква държава живеем? Шофьор пил алкохол, настъпал педала до дупка, да е на свобода и с книжка. Утре отново ще седне зад волана. Трябва да отнеме още един живот ли, за да си получи заслуженото?”, сподели протестиращ.

На лобното място бяха не само близки на почернените семейства. Пловдивчани се събраха, за да изразят, както подкрепа, така и недоволство от решението на съда.

"Защо никой не говори за Поли? Защо не си кажем истината, че жертвите са три. Това момиче не заслужава ли справедливост. Очаква се до броени дни да изключат апаратите, които поддържат живота й, защото тя е изпаднала в мозъчна смърт", гневно заяви момче. 

В същото време в интернет се появи контрапетиция на участника в катастрофата Любомир Трайков, който е управлявал автомобила си с висока скорост и с 0,65 промила алкохол в кръвта. В понеделник съдът в Пловдив освободи 26-годишния мъж под гаранция от 15 хиляди лева, прокуратурата обаче протестира решението и утре Апелативният съд трябва да вземе окончателно решение.

Още от проетеста и мнението на близки и приятели на жертвите - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg