Пловдивчани се събираха на бдение в памет на жертвите на тежката катастрофа, при която на кръстовище в центъра на града загинала двама души, а младо момиче е в тежко състояние с опасност за живота, предаде репортер на TrafficNews.bg

Близките на загиналата жена в касапницата на Руски се разграничиха от думите на Корнелия Петкова - съпругата на другата жертва в катастрофата - Любомир, която по-рано през деня прости за случилото се на шофьора на Аудито Любомир Трайков. 

"Парите на Трайкови няма да върнат човешкия живот", смятат близките на жената и настояха за ефективна присъда за виновния водач. 

Автомобилът, в който са пътували жертвите, е ударен от 26-годишен пиян шофьор, който е освободен от ареста под гаранция от 15 хиляди лева.

Близки на загиналите заедно с хора, които протестират срещу освобождаването на пияния водач, се събраха на мястото на инцидента тази вечер. Те запалиха свещ и се подписаха в петиция с настояване за по-строги наказания за пияните шофьори.

В същото време в интернет се появи контрапетиция на участника в катастрофата Любомир Трайков, който е управлявал автомобила си с висока скорост и с 0,65 промила алкохол в кръвта. В понеделник съдът в Пловдив освободи 26-годишния мъж под гаранция от 15 хиляди лева, прокуратурата обаче протестира решението и утре Апелативният съд трябва да вземе окончателно решение.

Всичко по темата - ТУК

Още от проетеста и мнението на близки и приятели на жертвите - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

TrafficNews.bg