На 6 септември пловдивчани ще се радват на безплатно паркиране в Пловдив. По време на празника по случай Съединението на България Синята зона в града под тепетата ще е безплатна. Всеки, който е решил да се разходи по центъра, може спокойно да паркира, без да заплаща лев и петдесет на час. 

Безплатно ще бъде паркирането в зоната и в празничния 22 септември.

Това обаче не значи, че може да спираме возилата си на забранени места, тъй като екип от „Паркиране и репатриране“ ще имат дежурен екип.

Припомняме, че от днес обхвата на платеното паркиране вече е разширен. Вече ще плащаме за престой на автомобили в участък на булевард „България".

В северната част на булеварда платените места за престой са в отсечката от улица „Васил Левски“ до улица „Победа“, а в южното – от „Победа“ до кръговото кръстовище при Панаира. Заплащането в тази част на „Синя зона“ ще се извършва чрез наскоро монтираните 6 паркомата, но в първите една-две седмици за улеснение на шофьорите ще има и инкасатори, които да обясняват новите правила.

Освен по булевард „България“, към „Синя зона“ се приобщават 4 улици около МОЛ „Марково тепе“ и още 3 пътни отсечки край улица „Капитан Райчо“. Всички нови места за платен престой са обозначени с необходимата маркировка и знаци.