Благотворителен базар в помощ на бездомни животни ще се проведе в Благоевград. Инициативата ще се проведе на 2 и 3 ноември, информира председателят на Сдружение „Спасителен център за кучета“–Благоевград Веселка Лазарова, цитирана от "Фокус".
 
 
"Той се намира в центъра на града, срещу пощата. Целта на базара е да се съберат средства в помощ на бездомните животни в Благоевград, които обгрижваме и най-вече да се направят колко се може повече кастрации, да им се подсигури храна, ако може и къщички за предстоящите студени месеци", обяснява Лазарова.
 
Дарения могат да се правят и без закупуването на определен предмет.
 
"Основно имаме дарение от една дама от Дупница, която има магазин за дрехи втора употреба. Те ще бъдат пуснати на съвсем символични цени. Имаме предложения и от няколко момичета, които за каузата ще направят маникюри, масаж на тяло и лице. Ще предоставим книги, както и някои дребни сувенири, които са ни останали от предишни базари. Дори приканваме – който има възможност да се включи и с неща, които смята, че могат да бъдат продадени", допълват инициаторите на каузата.
 
Благотворителният базар ще се проведе от 10:00 ч. до 18:00ч ч. и в двата дни.