"Огромно благодаря на хората, които помагат за лечението на сина ми". Това заяви пред TNS.bg Тодор Попов, баща на болния от остра лимфобластна левкемия Ники. 23-годишният пловдивчанин се нуждае от 200 000 евро за трансплантация в чужбина.

Недобронамерени хора обаче посегнаха не само на неговото здраве, но и на добрината на дарители. Неизвестни лица откраднаха парите от 2 кутии за дарения. Едната от тях е била в магазин от голяма верига в Пловдив, а другата - в заведение за бързо храненe в града. Полицията разследва случаите и търси извършителите.

Това не е първият подобен акт. Преди време кутии с дарения са били откраднати от хранителен магазин в Пловдив и от обект в Пазарджик.

Средства от кутиите могат да бъдат събирани само от родителите на Ники и представители на „Кауза Ники”, които се легитимират с необходимите документи. На това наблегна бащата на момчето и допълни, че пари на ръка не се събират. За лечението на Ники са необходими още 40 хиляди евро, като за голяма част от тях се разчита именно на кутиите с дарения.

Вижте повече във видеото:

Ако желаете да дарите средства за лечението на Ники, можете да го направите чрез PayPal, дарителските сметките посочени по-долу, както и чрез смс с текст DMS NIKI на телефон 17 777.

PayPal: bacepoppy@gmail.com

Дарителски сметки:

В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN: BG42CECB979040C4360100

В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN : BG56CECB979044C4360100

Николай Тодоров Попов 

Още от TNS TV гледайте ТУК

TNS.bg