Бачковският манастир е едно от най-мистичните места в България. От векове на него се стичат хиляди миряни, които се докосват до магнетизма на светата обител. За нея се носят редица легенди за чудеса, които са извършени през годините. От изцеление на нелечимо болни до зачеване на безплодни жени.

На 15 август тържествено се отбелязва храмовият празник на манастира - „Успение Богородично”.

Поклонниците разкриват болките и страданията си пред чудотворната икона  и духовно окрилени се връщат по домовете си. От векове за иконата в Бачковския манастир се говори, че е спасила мнозина вярващи. Силата й е да помага на болните и бездетните, затова ликът на Божията майка се смята за чудотворен.

По традиция още от предния ден стотици вярващи се стичат от различни краища на страната, като манастирът е отворен през цялата нощ и голяма част от хората остават да пренощуват на територията му.

Красотата на региона, не се изчерпва само със светата обител. Бачковският балкан е изпълнен с  природни чудеса и чисти извори.  Там, на 1,5 км от манастира извира вода „Бачково”.  През вековете тези извори са давали живителна течност на миряните, посещаващи втория по големина манастир в България.

От няколко години изворна вода „Бачково” продължава вековната традиция и се грижи за всички, решили да се докоснат до чудотворната икона, като получат бутилка вода. Тя блика от естествен извор, напълно натурална  и е подходяща за цялото семейство.

 Природно обусловеният състав и съдържание на минерали и соли в изворна вода “Бачково” я прави изключително подходяща за развитието на деца от най-ранна възраст до столетници и позволява консумацията й без ограничение. Изворната вода комбинира две предимства – алкално-киселинен баланс и пренасяне на енергия от планински извор, а именно естествен каптиран извор, разположен  в резервата.

*Рекламна публикация