Август е прогонил съществена част от пловдивчани извън града, който през този месец по традиция се превръща във фурна, сред която всяка жива душа търси някъде да се разхлади. Хиляди избират Гребната база - едно от любимите места за спорт и отдих. Там продължава да кипи от живот и през най-отпускарския месец.

В неделя риболовците си тръгнаха в ранния следобед и отстъпиха водния терен за тренировки на гребците, пише PlovdivTime.bg.  Младежите и девойките опъваха греблата под зоркия поглед на своите треньори, които ги преследваха по алеите с велосипеди и им подвикваха на висок глас напътствията си. Редом до тях въртяха педалите други запалени колоездачи.

Те ловко се надминаваха и разминаваха с ролеристите. В навалицата от трениращи по-бавно темпо поддържаха бегачите на следни и дълги разстояния, които търпеливо навъртаха обиколка след обиколка.

Най-отстрани лежерно  се носеха пенсионерски компании, поели на дълга разходка. Не липсваха и младежки компании, съзерцаващи водната площ от наблюдателниците си на моста и пейките. По-мързеливите вече пиеха бира и лимонада на капанчетата до алеите,  гладниците бяха нападнали уютните ресторантчета в парка.